Ботев Пд забави плащането за Георги Николов, задвижват наказателна санкция за клуба

Динамо Москва - Ботев Пловдив, Георги Николов

Шести март се оказва преклузивен срок за Ботев по плащане на първите два транша към Хебър за трансфера на Георги Николов. Това стана ясно по време на Общото събрание на пазарджишкия клуб, когато делегатите на форума изискаха информация от ръководството в оставка за вземанията на клуба.

Оказа се, че преди 10 дни шефовете на Ботев и Хебър са парафирали допълнително споразумение, с което пловдивския клуб получава отсрочка за плащане до 6.3.2024 г. В него обаче е заложена наказателна санкция за Ботев в случай на ново неплащане. Тя е в размер на 20 % върху сумата от 150 000 евро. Отделно от това, евентуално неизпълнение на споразумението ще направи автоматично предварително изискуем и третия транш, който иначе е с фиксиран краен падеж 30.6.2024 г.

Вчера по сметките на Хебър не бе постъпила въпросната сума, пише „Марица“.

От лагера на „зелените“ изразиха надежда, че този път техните контрагенти ще бъдат коректни в поетия ангажимент и ще се разплатят срочно със закъсалия финансово клуб от Пазарджик.

На „Бенковски“ 200 очакват свежите постъпления за да направят втора голяма вноска към НАП по борча за здравни и социални осигуровки и данъци за отминалата 2023 г. Липсата на публични задължения е сред императивните изисквания на БФС за издаване на лиценз за следващия сезон.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ