Интрига в ефбет лига? Глупости, Лудогорец никога не е бил толкова добре

Берое - Лудогорец,

Лудогорец взе по гросмайсторски начин поредния си мач срещу опасен опонент и това трябва да действа доста обезкуражаващо на съперниците на „орлите“ в битката за титлата. От началото на годината разградчани записаха три победи в първенството, взеха Суперкупата и се класираха на полуфиналите за Купата – 5 от 5 в България.

Не показаха онзи блясък, с който толкова много сме свикнали през годините, а бе честа гледка и през есента, но пък не оставиха съмнения в превъзходството над съперника. Както и да се развиваха мачовете, каквато и да беше играта, през всички тези минути витаеше усещане за предизвестеност и класа, която неминуемо щеше да донесе развръзката в полза на „орлите“.

В момента играчите на Лудогорец са вкарали 55 гола след 22 кръга, като на всичко отгоре имат мач по-малко от преследвачите Черно море и ЦСКА. Варненци са на второ място по попадения, но те са цели 16 по-малко от хегемона. Само веднъж след 22 изиграни мача Лудогорец е имал повече вкарани голове – през сезон 2016/17 попаденията са 57, като това вероятно е най-силният отбор в историята на клуба – излязъл от групата си в Шампионската лига с топформата на Mapселиньо, Вандерсон, Кафу, Кешерю, все още силния Моци, Владо Стоянов, Натанаел.

Най-слаба е атаката пък през сезон 2015/16, когато след 22 мача отборът има едва 31 попадения, а начело на отбора първо е португалското недоразумение Бруно Рибейро, а после и Едуард Ераносян, преди да се върне Георги Дерменджиев и да нанесе корекции. Другите най-слаби сезони по отношение на атаката са 2012/13 (вторият в елита) и 2019/20, когато тимът има по 37 попадения.

Неотдавна швейцарската футболна обсерватория публикува свое изследване, според което Лудогорец е отборът, допуснал и най-малко удари към своята врата и пасове на съперника в наказателното си поле от всички тимове в Европа. В резултат на силната атака и стриктната защита „орлите“ имат и умопомрачителната разлика от +42 попадения. Само за сравнение, на второ място по този критерий е ЦСКА с +24.

Това е най-добрата головата разлика на „орлите“ след 22 изиграни мача в цялата им история. Най-близо до тези параметри са сезони 2016/17 и 2017/18, когато разградчани стигат до плюс 40 голова разлика. Антирекордът е от вече споменатия сезон 2015/16, когато е плюс 17./

„Мач Телеграф“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ