Николай Киров прави пълна промяна с отбора на Арда Кърджали

7 Dni Sport04.03.2024
ЦСКА - Арда Кърджали, Николай Киров

Арда приема Пирин в опит да прекъсне серията от негативни резултати. Мачът е днес от 15:00 часа в Кърджали. Домакините са с три поредни поражения в елита, които доведоха до освобождаването на Александър Тунчев. Той бе заменен от Николай Киров. Той направи официалния си дебют в четвъртфинала с ЦСКА, загубен с 0:1 на „Васил Левски“. В този двубой кърджалийци доста лесно се огъваха, а в предни позиции създадоха само две по-добри ситуации. Именно върху играта в нападение Киров имаше най-много забележки. Затова и там ще има размествания. Таранът Тонислав Йорданов ще бъде активно подпомаган от Абубакар Тунгара. Последният бе резерва срещу армейците, защото се очакваше да бъде трансфериран в южнокорейски тим. Това обаче не се случи и той остана в отбора.

Тунгара, който е и водещият реализатор в състава, ще играе на мястото на Борислав Цонев. По фланга пък се очаква да напада Ел Мами Тетах, който също бе на пейката.

Срещу Пирин може да дебютират двама играчи – десният бек Густаво Каскардо, който е познат у нас от престоя си в Берое, както и централният защитник Феликс Ебоа Ебоа. Очаква се първият да бъде титуляр. Вторият вече е напълно излекуван от травма и също може да заслужи доверието на Николай Киров.

Белия ще опита да върне белите дни за Арда. Тимът е с понижено самочувствие след поредицата негативни резултати. И срещу Пирин, който се бори със зъби и нокти за оцеляване в елита, ще може да надигне глава. Кърджалийци отдавна изчерпаха лимита от грешки. Те имат добре селектиран тим, но до момента се представят много под очакванията. С Киров преди време достигнаха евротурнирите и играха финал за Купата. Вторият турнир вече е изпуснат, но квотата за Лига на конференциите през седмото място не е мираж. С победа днес тимът ще излезе именно седми, пишат от в. „Тема спорт“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ