Георги Вълчев: Хебър ще се спаси, Левски е направил силна подготовка

7 Dni Sport04.03.2024
ЦСКА - Хебър Пазарджик, Георги Вълчев, Матиас Фаетон

Халфът на Хебър Георги Вълчев даде интервю пред „Тема Спорт“ в навечерието на двубоя с Левски.

Вторият капитан на пазарджиклии сподели очакванията си преди днешния сблъсък и дали може да се стигне до сценария от 1/8-финала за купата. Футболистът говори за обстановката в клуба, напусналите тима през зимата и къде вижда Хебър в края на сезона.

Георги, Хебър се изправя срещу Левски на стадион „Георги Бенковски“. Какви са очакванията ти преди третия сблъсък със сините през този сезон?

– Очаквам да се представим добре и ще се опитаме да спечелим нещо от този мач. Със сигурност ще ни бъде много трудно, защото Левски

показа

добра

форма

от началото на втория полусезон. Настроението в тима е добро и както всеки двубой срещу един от големите отбори в България, го очакваме с нетърпение. Дай Боже, да зарадваме публиката с победа. Дано да дойдат и повече фенове, тъй като е почивен ден и да ни подкрепят. Все пак играем срещу един от грандовете. Футболът е за привържениците и се надявам да се получи празник, и да си тръгнат от стадиона доволни.

Може ли да се повтори сценарият от двубоя за Купата на България, когато отстранихте Левски с 2:1 в Пазарджик?

– Разбира се, че може, но сега ни очаква много по-труден мач. Левски няма как да ни подцени. Както казах, сините показаха добро лице в първите си мачове. Явно са направили силна зимна подготовка, но със сигурност не можем да говорим, че ще се предадем без бой. Ще се раздадем на 100 процента и дано излезем с успех от мача.

Каква е ситуацията в клуба след турболентната зима? Успокоиха ли се малко нещата?

– Не искам да говоря много по тази тема. Със сигурност не е розова ситуацията. Всички в отбора се надяваме да се оправят нещата, защото градът заслужава да има

стабилен клуб

в Първа лига

В школата тренират много деца. Виждам ги, че са ентусиазирани и искат да вървят нагоре. Базата е отлична. Бих казал, че това е една от най-хубавите в България. Жалко ще е, ако всичко това приключи толкова негативно. Дано всичко се нареди в следващите месеци.

Как ти се видя Хебър в първите два официални мача за пролетта, в които записахте победа над Локо Пловдив и загубихте от Локо София?

– В интерес на истината, да, загубихме от Локо София, но не мисля, че се представихме лошо. Срещу Локомотив Пловдив дори бих казал, че бяхме една идея на по-лошо ниво, но пък спечелихме. В първия мач я нямаше тази агресия и настройка, която се изискваше от нас. Не казвам, че сме подценили двубоя и не сме дали всичко от нас на 100 процента. Просто срещу Локо Пловдив ни се получиха по-добре нещата. Ако трябва да разделим двете срещи, чисто игрово срещу Локо София бяхме на по-високо ниво на терена.

През зимата ви напуснаха основни играчи. До каква степен ще липсват на Хебър футболисти като Георги Николов, Охене, Роберт Мазан и Матвей Игонен?

– Виждате, че изброените имена вече са основни футболисти в отборите си. При всички положения малко или много ни липсват, но все пак мисля, че бяха взети добри заместници и заедно с тях ще се справим. Трудно е на треньорите, защото постоянно идват нови, а други си тръгват. Знаете, че един отбор не се гради ден, два или три. В крайна сметка трябва да се съобразим със ситуацията

и да се

борим

до края

Така и ще направим. Нямаме друг вариант.

В халфовата линия през есента си партнираше с Карлос Охене, който пък премина в Левски. Говорил ли си с него след трансфера му?

– Да, той идва веднъж в Пазарджик след трансфера, но след това не сме се чували. Карлос също беше основен играч и ще липсва на Хебър, както и останалите, за които споменах. Пожелавам успех на момчетата в новите им отбори.

Спомена треньорския щаб, а как се работи с Любослав Пенев?

– Няма как аз да давам оценки на Любослав Пенев, но е изключителен треньор. Изисква от нас много дисциплина, но тя не е задушаваща. Опитваме се да спазваме всички неща, които ни казва. Да, понякога се получават, а друг път – не, но тренираме много усърдно. Приятно е да се работи с него и екипа му. Виждате и какви резултати се постигнаха.

Левски също се раздели с основни играчи. Какво ти направи впечатление в играта на сините в първите им мачове?

– От Левски също си тръгнаха много добри футболисти. Сега си личи, че играят по-колективно. Отборно изпъкваха в първите им мачове. Това е най-важното във футбола и оттам идват успехите.

Къде виждаш Хебър в края на сезона?

– Както стартирахме, можеше да мислим за нещо повече през този сезон, но поради ред причини – основната ни цел ще бъде да запазим мястото си в Първа лига. По-спокойни да сме в края на първенството, а не да се стига до бараж. Не мога да прогнозирам на кое място ще завършим, но, дай Боже, да сме по-горе в класирането. Не се съмнявам, че отборът ще остане в елита.

Автор: Мартин Владимиров / „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ