Марин Петков не поиска да коментира Мъри и каза, че Левски не трябва да лети в облаците

Марин Петков

След като изигра своя мач №100 със синия екип, 20-годишният офанзивен футболист на Левски – Марин Петков, даде интервю за предаването „Арена спорт“ по „БНТ“.

„Опитвам се да бъда постоянен, имам да свърша много работа. Кота 100 не трябва да ме задоволява, а да искам още и още“, започна младокът.

„Всеки футболист претърпява възходяща, задържаща и низходяща линия. Това е нормално. Лично аз не съм променил нищо, всичко е едно и също при мен. Надявам се възходящата линия да продължи. Когато побеждаваме енергията на публиката е различна. Всеки иска да види как Левски побеждава“.

Петков се разписа и в двата официални мача на Левски от началото на 2024-та година, но бе категоричен, че отборът не трябва да се отпуска:

„Мисля, че се представихме добре в тези два двубоя, но това не трябва да ни задоволява. Имаме върху какво да работим. Надявам се да не се отпускаме само защото сме спечелили два мача“.

След продажбата на Уелтън Марин бе този, който бе пратен на левия фланг, а сега заяви, че тази роля не му тежи:

„Не ми тежи. Надявам се да бъда здрав и да давам максимума от себе си. Всеки мач излизам на терена да показвам най-доброто, на което съм способен. Надявам се тепърва хубавите дни за мен и за отбора да предстоят. На фланга се чувствам най-добре. Не съм играл само като вратар и централен защитник. Това е плюс за мен. Смяната на позицията ми е допълнителен опит, който в бъдеще ще бъде ценен“.

Марин Петков каза няколко думи и за раздялата със Станимир Стоилов, уточнявайки, че не той е човекът, който трябва да говори по темата:

„Той помогна много за развитието на младите в отбора. Всички фенове на Левски обичат Мъри, но не трябва аз да коментирам темата. Сега си имаме друг треньор и да се фокусираме. Левски никога не трябва да бъде отписван, но не трябва и да летим в облаците и да се отпускаме след две победи“.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ