Всички подробности за осъдителната присъда по случая „Григор Д. Димитров – Шо Шимабукуро“, която липсва в България

7 Dni Sport01.03.2024
Григор Димитров,

Еко активистите, които миналата година нахлуха на корта по време на мач на Григор Димитров на Уимбълдън, бяха официално осъдени.

Дебора Уайлд, Саймън Милър-Едуардс и Уилям Уард са признати за виновни за посегателството си от съда в Лондон и получават условни пръсни за деянието си.

Инцидентът се случи по време на срещата на Григор Димитров срещу японеца Шо Шимабукуро на Уимбълдън, която българинът спечели с 6:1, 6:2; 6:1.

Протестиращите нахлуха на корт №18 и прекъснаха мача в началото на втория сет. При резултат 6:1; 1:0 в ползва на Григор Димитров мъж и жена влязоха на корта и разпиляха пъзели, като гръмнаха и конфети.
По-късно се оказа, че те са от организацията. „Просто спрете петрола“, която бе в серия от прекъсване на няколко спорти събития, включително и световно първенство по снукър.

Заради въпросната организация „Уимбълдън“ засили мерките за сигурност, което доведе до опашки, а зрители се оплакаха, че закат с часове, за да влязат на трибуните, пишат от „Тенискафе.ком“.

Снимка: От Официалния Инстаграм профил на Григор Димитров


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ