Илиан Илиев и компания му оправят документите след паузата в efbet Лига

7 Dni Sport29.02.2024
Черно море - ЦСКА,

Нападателят Уеслен Жуниор ще бъде уреден с картотека след паузата за националните отбори. Бразилецът все още чака документите, с които да си изкара работна виза и да може да бъде използван от треньора Илиан Илиев в официалните мачове. 24-годишният таран бе привлечен през януари и направи пълноценна подготовка с моряците, като взе участие и в контролите, но все още чака да направи дебюта си. Варненци ще решат този проблем след паузата и Уеслен ще може да вземе участие в двубоя с Ботев Пловдив от 26-ия кръг на Първа лига. Преди това Черно море имаше проблеми с картотеките и с други футболисти извън Европейския съюз.

Бразилецът бе взет за заместник на сънародника си Брено Тейшейра, който получи тежка контузия и е аут до края на сезона. Уеслен пристигна на „Тича“ от бахрейнския Манама, а преди това е носил екипите на Атлетико Диадема, Баия, Сао Бернардо, Арарат, Академия Пушкаш и СИК Сейнайоки.

По време на паузата моряците ще се подготвят с помощник-треньора Веселин Бранимиров, тъй като Илиан Илиев има ангажимент с националната селекция, на която ѝ предстоят две контроли. В новия турнир FIFA Series България ще се изправи срещу Танзания на 22 март, а три дни по-късно ще играе с домакина Азербайджан. За момента треньорът на варненци не изпитва затруднения в атака, като редува изявите на Исмаил Иса и Атанас Илиев.

Първият стартира като титуляр в първите два официални мача през пролетта, като вторият изпълнява ролята на втора цигулка и изчаква своя шанс. На върха на атаката може да действа и юношата Николай Златев, но наставникът на варненци предпочита да използва 19-годишния талант на крилото, пишат от вестник „Тема спорт“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ