Николай Киров: Знаехме за това тяхно заучено положение, но бавно се наредихме

7 Dni Sport28.02.2024
ЦСКА - Арда Кърджали, Николай Киров

Николай Киров се завърна начело на Арда при загубата с 0:1 в ¼-финал на Sesame Купа на България. Според него основният проблем за кърджалийци е бил малкото създадени голови положения. Той сподели, че при гола на „армейците“ футболистите му са допуснали елементарна грешка, защото са били проучили точно това заучено изпълнение на фал.

„Мисля, че проблемът беше, че създадохме твърде малко в атака. Имахме една по-чиста ситуация. При другите стигахме до 30-ия метър. Имаше доста елементарна грешка при гола им. Знаехме за това тяхно заучено. Бавно се наредихме. Важно е за такива двубои да се концентрираме при статичните положения. Спаднало е самочувствието на отбора. Нормално е след няколко негативни резултата. Има доста работа“, каза Киров.

„Има една група от състезатели, с които сме работили в предния ми период. Те ще си припомнят моите вижданията. Има работа както в едната фаза, така и другата. Мен ме притеснява, когато един отбор създава малко голови ситуации. Твърде малко бяха днес“, продължи той.

„Всеки може да сгреши в последния удар. Имаме доста скоростни хора на фланговете. Закъснявахме в завършването на атаката. По-бавно взимахме решения. Отстъпихме в единоборствата в средата на терена. Много работа ни чака“, пишат от „Дспорт“.

„Дай Боже цикълът да е позитивен. След днешния – не. Винаги е така, когато се поеме отбор в движение. Има я тази трудност. Трябва да се съсредоточим до прекъсването след няколко кръга“.

„Основната причина е, че нещата в трансферния период са се правили в движение. Доста хора са със закъсняла подготовка. Похвално е, че са направени футболисти, които са си осигурили трансфери, но бавно се е реагирало. Ако утре има изходящ трансфер, ще е много трудно да се намери заместник. Каскардо до заварих в отбора. Разковничето е точно там“.

Преговорите не бяха лесни, но самото място и предни емоции определено наклониха везните да приема“.

„Ние сме длъжни да се борим за седмото място. На една точка сме. Въпросът е колко бързо състезателите ще приемат идеите ми“, каза още Николай Киров.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ