Гордей се България, Валя Димитрова донесе бронз от Световното първенство

7 Dni Sport28.02.2024
Screenshot 2024-02-28 at 16.13.54

Голям успех, който звучи обещаващо за бъдещето, постигна Валентина Димитрова на младежкото световно първенство по биатлон в естонския зимен център Отепя.

Момичета от Сапарева баня спечели бронзов медал в спринта на 7,5 км.

Валя стреля безгрешно при двете си преминавания през рубежа, поваляйки 10-те мишени. С много добро бегово темпо националката ни заслужи качване на подиума. Световната титла взе шведката Сара Андерсон, а среброто е за германката Юлиа Танхаймер. Двете завършиха с по 1 пропуск в стрелбата.

В класирането за преминаването на дистанцията Валя е 8-а на 45,6 сек от най-бързата – Андерсон, пишат от „24 часа“.

На спринта в Отепя добро представяне записа и другата ни надежда за добро бъдеще на дамския биатлон – Лора Христова. При първата стрелба тя свали всички мишени, но при втората допусна 2 грешки. Така момичето с чаровна усмивка се нареди на 19-о място в крайното класиране. В това за преминаване на 7,5-те километра Лора също е 19-а на 1,21,6 мин от Андресон.

С 2 пропуска Стефани Йолова е 46-а. Лора Радковска (3) завърши 66-а.

Медалът за Валя е второ от подобен форум.

На световното в Солджър Холоу (САЩ) преди 2 г. в щафетата на 3х6 км за младшата възраст Димитрова, Христова и Йолова се пребориха за бронзовите медали.

На същия шампионат Благой Тодев стана световен вицешампион в дългата дисциплина на 12,5 км.

Иначе преди Димитрова медал и то не само един от младежко световно по биатлон за България донесе Милена Тодорова преди 4 г. В Ленцерхайде (Швейц) момичето от Троян грабна сребро в индивидуалния старт и бронз в спринта и преследването.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ