ЦСКА иска на 1/2 финал за Купата на „България“, излиза срещу отбора на Арда Кърджали

7 Dni Sport28.02.2024
ЦСКА - Ботев Враца, Джонатан Линдсет, Тибо Вион, Фернандо Каранга, Матиас Фаетон, Християн Петров, Отбор

ЦСКА и Арда се изправят един срещу друг в 1/4-финален сблъсък за Купата на „България“. Мачът на Националния стадион стартира в 17:30 часа, а главен съдия ще бъде Станимир Тренчев.

Домакините излизат, за да се реваншират на своите фенове след последния си двубой. Преди няколко дни “червените” загубиха от Черно море като гости и отстъпиха в битката за първото място. На всичко отгоре ЦСКА ще е без централния си нападател Фернандо Каранга в днешния мач, тъй като голаджията получи червен картон във Варна и сега е извън сметките на Нестор Ел Маестро.

Иначе столичани стартираха в турнира за Купата с победа като гости над Черноморец (Бургас), а на 1/8-финалите се наложиха над Славия с 1:0. За последно “червените” вдигнаха купата през 2021 година.

Арда от своя страна не се намира в най-добрата си форма. Тимът от Кърджали е в серия от три поредни загуби, а миналата седмица стигна до тежко поражение от Левски с 0:4. Това доведе до треньорска смяна и така Александър Тунчев бе освободен от поста си. На негово място пристигна добре познатият Николай Киров, пишат от „Спортал“.

Арда стартира похода си в турнира с победа над Септември (Тервел) като гост. След това тимът от Кърджали се наложи над втородивизионния Литекс у дома. И в двата случая “небесносините” вкараха по четири гола (4:0 и 4:1). Иначе за последно Арда игра финал за Купата именно срещу ЦСКА през 2021 година, когато загуби с 0:1.

По-рано през сезона двата тима се изправиха един срещу друг на “Армията”, но не успяха да си вкарат и завършиха 0:0.

ЦСКА – Арда Кърджали

Вероятни състави:

ЦСКА: Бусато, Турицов, Матей, Петров, Вион, Кареасо, Скаршем, Хайнц, Линдсет, Асприля, Фаетон

Арда Кърджали: Господинов, Лозев, Хюсеинов, Крачунов, Ебензер, Цонев, Котев, Иванов, Тилев, Тунгара, Йорданов


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ