Спешно викат министър за ремонта на „Локомотив“: Или се забързваме, или губим пари

1

Областният управител на Пловдив д-р инж. Илия Зюмбилев даде изявление пред медиите, след като бе направена проверката на стадион “Локомотив”. На него той отговори на важните въпроси около строителството на новия стадион.

“Не открихме никакви нередности, абсолютно всичко е изрядно по документацията и с изискванията за лицензиране на клуба.”

“Това, което виждаме – няма никакви пречки ПФК Локомотив да получи лиценз за тази година и за този сезон да играе на стадион “Локомотив”.”

На въпрос дали са осигурени средства за построяването на централната трибуна, Областният управител заяви: “Да, има осигурени средства. Както каза и господин Борисов, за момента е необходимо да се ускори процедурата, за да се започне организирането на обществени поръчки и след това да се пристъпи към самото изграждане.”

“Хубаво е това нещо да стане тази година, за да не стигне до случай Локомотив и Общината да загубят тези средства, затова трябва се действа по-бързо.”

“Чака се в момента МРБ, аз също като областен управител съм се ангажирал с това нещо. Ще искам една среща с министър Цеков, за да може и неговият екип да дойде на място в Пловдив, да се запознаят с проблемите на града. Да дойдат на среща в Пловдив с бизнеса и обществеността, за да може всички тези текущи въпроси да бъдат решени.”

“Има и други въпроси, които засягат град Пловдив – околовръстното, водоснабдяването, много са нещата и те всички са свързани с Министерството на регионалното развитие и благоустройството.”

“Тази седмица ще изпратя официална покана на Министър Цеков и неговия екип да дойдат в Пловдив, на която да направим среща и да обсъдим всички въпроси, включително и тези за трибуната на стадион “Локомотив”.”


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ