Половината победи на Черно море на Илиан Илиев са дошли след 80-ата минута

7 Dni Sport26.02.2024
Лудогорец - Черно море, Отбор

Черно море изигра поредния си впечатляващ мач през този сезон. Макар че красивите футболни моменти не преобладаваха в сблъсъка с ЦСКА, варненци направиха нужното, за да стигнат до трите точки срещу пряк конкурент в челото на класирането. Представянето в защита бе толкова стабилно, че не допусна нито един точен удар към вратата на Иван Дюлгеров, а изнасянето на линиите от Илиан Илиев на почивката даде резултат и през втората част варненци бяха значително по-опасният отбор на терена. Победният гол падна чак в 88-ата минута, но по никакъв начин не може да се каже, че беше незаслужен или пък плод на късмет. Нещо повече – през тази кампания се превърна в тенденция футболистите на Илиев да преследват успеха до последния съдийски сигнал и да го постигат в заключителните мигове от срещите. Точно половината от победите на варненци са дошли с попадения след 80-ата минута (7 от 14)!

Именно характерът в края на двубоите и феноменалната успеваемост у дома държат тима в челото на класирането. Черно море е спечелил забележителните 10 от общо 11 двубоя на „Тича“ през кампанията и все още няма загуба на свой терен, като победи там и двата си преки конкурента за титлата – Лудогорец и ЦСКА. Любопитно е, че единственото равенство във Варна също бе заслужено от моряците след гол в края. Отборът вече предвкусваше поражението при домакинството на Локомотив Пловдив, когато в петата минута на добавеното време Живко Атанасов с глава на задна греда засече за 2:2 и донесе точката на своите. По същия начин и на същата врата централният защитник вкара и в събота за успеха над ЦСКА отново в заключителните мигове. По този начин Черно море е заслужил цели 15 от общо 48-те си точки, или близо 1/3, с попадения след 80-ата минута.

Тенденцията започна още в третия кръг в пловдивския квартал Коматево. Тогава варненци вкараха цели два гола в последните епизоди на гостуването си на Крумовград. Те търсеха пътя към противниковата врата през цялото второ полувреме при резултат 1:1 и го намериха едва в 86-ата минута чрез младока Велислав Василев, който в момента е преотстъпен в Янтра. В добавеното време пък друг юноша на клуба – Николай Златев, уби интригата с попадение за 3:1.

Още в следващия кръг моряците отново влязоха в заключителните 10 минути при равенство 1:1, но Едгар Пашеко в 83-тата донесе победата над Етър у дома. Именно срещу болярите, но на стадион „Ивайло“ в 19-ия кръг дойде и най-драматичният успех на Черно море. Тогава Мартин Тошев вкара от дузпа за Етър и изравни за 1:1 отвъд 4-минутното добавено време, но играта продължи, в 98-ата минута Васил Панайотов се възползва от разбъркване в противниковия пеналт и вкара за 1:2.

Трябва да се отбележи, че освен 15-те спечелени, варненци имат и 4 загубени точки в последните 10 минути от редовното време. Те изгубиха преднината си в края при ремитата 3:3 с Арда в Кърджали в първия кръг и 1:1 с Хебър в Пазарджик през ноември.

Головете на Черно Море след 80-ата минута:

Кръг Съперник Късни Голове

3 Крумовград (г) 1:2 В. Василев 86, 1:3 Н. Златев 90+5
4 Етър (д) 2:1 Пашеко 83
8 Ботев Вр (г) 0:1 Ат. Илиев 81-д.
13 Локо Пд (д) 2:2 Ж. Атанасов 90+5
15 Пирин (д) 2:1 Д. Димов 83
16 Арда (д) 1:0 Панайотов 81
19 Етър (г) 1:2 Панайотов 90+8
22 ЦСКА (д) 1:0 Ж. Атанасов 88

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ