Петър Хубчев с интервю: Треньорската ми кариера отмина, бих работил с удоволствие във футбола

7 Dni Sport26.02.2024
Септември София - Берое, Петър Хубчев

Заедно с Трифон Иванов той беше страшилище за противниковите нападатели на световното първенство в Съединените щати преди 30 години. Един от железните войници в българската отбрана.

Доказа класата си на изключителен бранител и в Бундеслигата, а по-късно пренесе знанията и на треньорската скамейка.

На клубно ниво записа най-сериозните си успехи начело на Берое, а впоследствие изведе националния отбор до престижни победи над Швеция и Нидерландия, като доведе България и до подножието на европейските финали, печелейки групата в Лигата на нациите. Днес Петър Хубчев навършва 60 и ще отбележи юбилея със семейството си в Германия. Сега Хубси, както го наричаха по време на футболната му кариера, играе и мач за възстановяването си от онкологично заболяване. Той не е от хората, които обичат празните приказки. Не е медиен герой. Затова говори рядко и когато вижда смисъл от това. А със сигурност има какво да каже. За колегите от „Тема Спорт“ той разказва за кариерата си.

„Казвам ви го с чисто сърце, защото напоследък ми остава много време и много често разсъждавам на тази тема. Дано ми повярвате поне вие. Мисля, че времето ми като треньор мина. Знам, че има примери на много възрастни колеги, но там според мен наставникът трябва да е много активен по време на мач. Бих работил с удоволствие в областта на футбола.

Използвам това време от година и нещо, за да се запозная с много от нещата в чисто административната работа и научавам много неща, които досега са ми оставали встрани. И досега не съм си представял да правя нещо извън футбола. Вече се виждам встрани от пейката. На по-удобни столове, по-високи, на които можеш да се облегнеш“, заяви Хубчев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ