Изречения, които няма да се понравят на Домусчиев: Имах разговори с ЦСКА, обещах да го направя

7 Dni Sport23.02.2024
Кирил Домусчиев,

Брадли Мазику вчера се изправи с екипа на Сервет срещу Лудогорец, като с победата с 1:0 швейцарският тим елиминира „орлите“ в Лигата на конференциите. След успеха левият защитник, бивш футболист на ЦСКА, говори пред „БТА“.

Брадли, как ти се стори мачът на терена и имаше ли критични моменти за отбора ти?

– Мисля, че през първото полувреме имахме добър контрол върху мача, получи ни се играта, вкарахме гол. След почивката Лудогорец натисна, но го очаквахме, бяхме подготвени. Справихме се като отбор и колектив. Имаше трудни моменти, преодоляхме ги заедно.

Доволен ли си от твоето представяне?

– Оценка ще даде треньорът. Аз се опитвах да се придържам към тактическия план. В първия мач бях сменен на почивката, за да променим схемата, сега останах на терена до края. Получих жълт картон, но изкарах и картон на съперник. Имах дори възможност да стрелям към вратата, пропуснах.

Заслужено ли е продължаването на Сервет напред?

– С оглед на двата мача – да. В първия двубой доминирахме, липсваше ни само голът. Като цяло двубоят беше много изравнен, реши се от малко неща, детайли. В крайна сметка ние сме победители, но се борихме за това, нищо не е дошло даром.

Ти познаваш най-добре Лудогорец от твоя отбор. Променил ли се е тимът?

– Откакто напуснах България, много играчи са се сменили. Но има и такива, които познавам – Текпетей, Оливие Вердон. Имахме възможност да си разменим по няколко думи, все пак сме играли често един срещу друг, особено с Текпетей.

Поддържаш ли приятелски отношения и някой от бившите ти съотборници в ЦСКА?

– Разбира се. Например, вчера се чух по телефона с Амос Юга.

Сигурно ти е пожелал успех…

– Точно така. Много искаше да бием. Обещах му, че ще победим и заради ЦСКА. Знаете каква е конкуренцията между двата отбора.

Какви спомени пазиш от България?

– Отлични. Винаги ще съм задължен и благодарен на ЦСКА. Те повярваха в меня взеха ме, когато бях много млад. Много се развих в България, много научих тук. Безценно беше като опит. Изкарах три страхотни години. Те ще останат като част от кариерата, от живота ми. Никога няма да забравя.

Помниш ли още някои български думи?

– Мога да се оправя все още в елементарен разговор. „Как си?“, „добре“, „ляво“, „дясно“. (Смее се).

Връщал ли си се в България, откакто напусна ЦСКА?

– Не съм, това ми е първо връщане в България. Миналата година исках да дойда, но календарът и многото мачове не ми позволиха. Със сигурност ще намеря време да се върна – дори само да се видя с приятели или да гледам някои мач?

Искаш ли да кажеш нещо на феновете на ЦСКА?

– Винаги съм усещал обичта им и аз съм и отговарял със същото на терена. Отборът завинаги ще остане в сърцето ми.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ