Легенда на Берое: Безпаричие, продажби, нови хора и ето го резултата

7 Dni Sport19.02.2024
Славия - Берое,

Легендата на Берое – Радко Калайджиев – сподели пред колегите от „Мач Телеграф“, че е очаквал поражението с 0:3 от Славия.

Той е на мнение, че и през този сезон „зелено-белите“ ще се борят за оцеляването си в Първа лига.

„За мен беше закономерна тази загуба. При положение, че виждаме какво се случва в клуба, това поражение е нормално. Безпаричие, продажби, нови хора и ето го резултата. Няма как да искаме нещо позитивно и хубаво да се случва. Това е положението. Не мога да кажа, че началото е лошо. Това е очаквано начало. Не съм изненадан. Лошото е, че отборът ще се бори за оцеляване за втора поредна година. За съжаление това е положението. Никой не може да каже какъв е пътят от този момент нататък. Първо собствениците не са българи и никой не може да им по влияе по какъвто и да било начин. Трупат се задължения към институции, а това е най-лошо. Апелирам към хората в града и в общината да вземат бързо решение, защото тези задължения след няколко месеца ще станат много големи. След това трудно ще се намери инвеститор и става много тежко. Не е приятно състоянието на клуба, но ние сами си го направихме за съжаление“, заяви Калайджиев.

„Не вярвам Берое да вземе нещо от предстоящите два мача с Лудогорец и ЦСКА. На този етап съм много голям песимист. Съжалявам, че го казвам, но моето виждане е такова. Дано не съм прав! На Берое мястото е в Първа лига и няма две мнения по въпроса. Много са въпросителните в отбора. Не може да не играе нито един българин. Виждаме, че Славия налага млади момчета и прави трансфери. Парите ги инвестират в школата и виждаме, че не е толкова страшно и трудно. Така трябва да бъде, защото нивото на футбола у нас не е толкова голямо, че да искаме и да гоним кой знае какво. Изоставаме много. Черноглед съм, но това е действителността и трябва да си го признаем. Основната цел през тази година ще е отборът да се спаси. Дано успее! Стискам палци!“, завърши легендата на старозагорци.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ