Полицията заставила Пирин да осигури достъп на всички желаещи до трибуните за мача с Левски

7 Dni Sport19.02.2024
Пирин Благоевград - Левски,

Пирин Благоевград направи рекапитулация на събраните средства, които са събрани от клуба след първия му мач от пролетния дял на първенството – домакинството на Левски. Ръководството на „орлетата“ разкри, че клубът е бил заставен от органите на реда да осигури достъп на всички желаещи фенове до трибуните.

Събраните средства след мача с Левски (победа за „сините“ с 2:1) са 43 625 лв. Въпреки това, в клуба смятат, че след края на сезона Пирин ще бъде на минус с 1 100 000 лв.

Ето какво написаха „орлетата“ на страницата си във Facebook:

„Рекапитулация след първата изиграна среща от първенството

Във връзка със създалата се полемика около двубоя с Левски и пропускателния режим на стадион „Христо Ботев“ заявяваме най-категорично и отговорно следното:

– Бяха проведени няколко срещи с органите на реда и привържениците на Пирин.

– Всички страни бяха информирани за мерките, които сме предприели и желанието ни как да се организира двубоя.

– Имахме желанието да ограничим гостуващата публика до минимум (без значение финансовите загуби).

– До последно отказвахме допълнителна продажба на билети за гостите.

Въпреки горепосочените действия, клубът беше ЗАСТАВЕН да се съобрази със разпореждане от страна на органите реда и да се осигури достъп на всички желаещи (гостуващи и домакини), до трибуните на стадиона. РАЗПОРЕЖДАНЕТО е налично в ПИСМЕНА ФОРМА от края на миналата седмица, както бе и устно отправено, непосредствено преди мача.

Именно поради тази причина, клубното ръководство взе решение да организира бърза продажба за привържениците на гостите и да отмени първоначалното решение, касите за домакините да работят само до 14:00.

Реализираните приходи от мача са 43,625.00лева.

От тях: 2721 билета на цена 15 лв., 241 детски и 40 пенсионерски на цена 10 лв.

С тях ще бъдат погасени задължения към контрагент пряко свързан с административното лицензиране на клуба, както към други контрагенти, важни за нормално ежедневно функциониране на клуба.

Рекапитулация за първите два месеца от 2024 година в ОФК Пирин ЕООД Благоевград

Уважаеми привърженици, уважаема футболна общественост в Благоевград, уважаеми жители на областния център,

В следващите няколко реда ще Ви запознаем със свършеното от ръководството на ФК Пирин Благоевград в последните два месеца, периода от встъпването в длъжност на новия управител Петър Занев и неговия екип (считано от 07.12.2023 година, когато е вписан в ТР).

Ръководството на клуба наследи следните задължения:

– Задължения фонд работна заплата към 10.12.2023 година – 323 224,63 лева

– Задължения към НАП – 312 490,50 лева

– Задължения към контрагенти – 200 000,00 лева

Състояние на банкова сметка:

– На 08.12.2023 година, в банковата сметка на клуба бяха налични 5528.99 лева, от които 5294 лв. под запор от съдия изпълнител, във връзка с образувано дело срещу ФК Пирин за неплатени задължения, като разполагаемите средства бяха 235 лева.

Към днешна дата, клубът е реализирал приходи, както следва:

– Общо, от 07.12.2023 година до 15.02.2024 година приходите са на стойност 759 517,00 лева. Приходите са основно от спонсори, търговска дейност на клуба, футболна дейност и субсидии.

Разходите през последните два месеца са основно в следните направления:

– Работни заплати (стари и текущи задължения) – 480 000,00 лева

– Данъци и осигуровки – 90 000,00 лева

– Контрагенти (Стари и текущи задължения) – 130 000,00 лева

Към момента, работните заплати във ФК Пирин Благоевград са изплащат на време, като дължимото към футболисти, треньори, школа и администрация са затворени напълно и подсигурени с гарантирани приходи до края на сезона.

Клубът има задължения от 74 000,00 лева по фонд работна заплата на част от администрацията и персонала, част от които са в процес на анализ и одит, а други са разпределени в разсрочени плащания.

Баланс:

– С оглед гарантираните приходи и предвидените разходи, балансът на ОФК Пирин ЕООД до края на сезона е на сериозен минус ~ 1,100 000.00 лева (един милион и сто хиляди).

Извод:

ФК Пирин Благоевград се е управлявал недалновидно в периода от март 2023 до декември месец на същата година, дори и от доста по-задна дата, тъй като установяваме задължения и от предходни месеци и години.

Трупани са непосилни задължения, плод на необмислени решения и невъзможност да се прецизира финансовото състояние на клуба.

ФК Пирин е загубил всякакви позиции като надежден партньор и сериозен клуб, което го е довело до патова ситуация, в която основни контрагенти не желаят да работят с клуба, което възпира ежедневните работни процеси.

Клубът е вървял бавно и мъчително към фалит.

Ръководството на ФК Пирин поема риска, с обединени усилия – тези на Община Благоевград и вече подходили сериозно към клуба спонсори, този баланс да се изравни и да гарантира спокойствие на клуба в предстоящите тежки битки на и извън терена, свързани с оцеляването на клуба като клуб и мястото на отбора в Първа лига.

Ръководството на клуба има кратък диапазон на действие и работа в състава и ангажиментите, които са поети. Работи се на два фронта – финансовото оцеляване на Пирин, както и спортно-техническото.

Основен приоритет е намирането на нова форма на управление, в която Община Благоевград не е едноличен собственик, а партньор на желаещи да развиват футбол в Благоевград спонсори.

С уважение:

Ръководство на Общински Футболен Клуб Пирин ЕООД Благоевград“.

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ