Никой в ЦСКА или Левски няма да се навие на това, което пое Димитър Илиев в Локо Пд

1

Немалко фенове на Локомотив все още са склонни да драматизират, че Димитър Илиев не бележи.

Статистически погледнато са прави. Капитанът на „черно-белите“ има 20 мача този сезон, от тях 13 цели срещи, в които е вкарал едно попадение.

Илиев се разписа при домакинското поражение от Берое с 1:2 в 14-ия кръг.

Футболно погледнато обаче, Митко направи нещо, на което футболисти на неговия пиедестал трудно се навиват. Представете си някой в ЦСКА да или Левски да е 2 пъти футболист на годината, клубна икона, лидер. И изведнъж му казват да започне да играе основно за отбора, да остави бляскавите изяви за другите, а той да поеме ролята на всичко останало – от черната работа до мисълта в играта.

Димитър обаче го направи. Мачът с Арда беше поредното доказателство. Има поне 4 ситуации в срещата, в които капитанът на Локомотив можеше да тръгне да играе за собственото си „Аз“. Той обаче избра да играе за другите. Емблематична е онзи момент в края на срещата, когато имаше възможност да бие, но футболният му интелект подсказа, че е по-добре да даде на съотборник да направи това. Гол не падна, но начина по който Илиев отигра тази ситуация демонстрира за пореден път влиянието му върху „мисловната дейност“ на Локомотив.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ