Коронясаха Ивелин Попов за Футболист на годината! Двама от Локо Пд далеч зад него

1

Звездата на „Ботев” (Пловдив) Ивелин Попов бе избран от спортните журналисти за „Футболист на годината“ на Пловдив за 2023 година. Това стана в традиционната анкета на информационна агенция „Темпо Нюз“..

За разлика от миналата година, този път победителят спечели убедително приза, с голяма преднина в класацията. В битката за първото място Попов събра 133 точки, с цели с 82 точки повече от вратаря на „Локомотив“ (Пловдив) Динко Хоркаш, който остана втори с 51 точки.

Третото място с 35 точки заслужи доскорошната звезда на „Локомотив“ (Пловдив) Джовани Бриани, като бразилската перла изпревари с със 7 точки екс-нападателя на „Ботев“ (Пловдив) Антоан Бароан, събрал 28 точки.

На петото място с 16 точки се нареди капитанът на „Локомотив“ (Пловдив) и трикратен победител в анкетата – Димитър Илиев.
Шести с 14 точки остана направилият силен сезон вратар на „Ботев“ Хидайет Ханкич, а след него с по 11 точки се наредиха съотборниците му Атанас Чернев и Самуел Акере.

Девети с 6 точки е бившият таран на „Локомотив“ (Пловдив) Георги Минчев.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ