2:1 за двоен удар на Локо Пд в Кърджали! Пловдивчани подгониха ЦСКА и Лудогорец

1

Локомотив Пловдив направи стратегически удар в битката за върховете на efbet Лига. Черно-белите удариха с 2:1 седмия в класирането Арда и направиха разликата между двата тима 10 точки, с което на практика си гарантираха място във финалната битка в Топ 6 за втора поредна година.

Нещо повече, успехът на футболистите на Александър Томаш ги доближи само на точка от Лудогорец и ЦСКА, като черно-белите отново задминаха Левски. В следващия кръг Локомотив е домакин на закъсалия Хебър.

НАЙ-ИНТЕРЕСНОТО ПО МИНУТИ

Още в петата минута домакините от Кърджали откриха резултата. Защитник на „смърфовете“ върна нескопосано топката на стража Динко Хоркаш, който също сбърка фатално, изритвайки топката в Aбубакар Тунгара, след което халфът реализира на празна врата.

Последва първата много спорна ситуация в мача. Попадение за Локомотив (Пловдив) е отменено заради засада на Мартин Райнов. Повторението на ВАР обаче въобще не убеди, че има такава.

И ВАР обаче не можеше да спаси Арда в 35-ата минута. Локомотив възстанови паритета, след като Евандро центрира към Бабакар Дион, връхлитащия нападател направи Анатолий Господинов безпомощен. Попадението бе обект на обстойна проверка от страна на ВАР, но повторението показа, че крилото не в засада.

В 62-ата минута Локомотив бе близо до пълен обрат. Ангел Лясков чрез центриране намери успешно Мартин Паскалев, ала изстрелът му с глава предизвика Анатолий Господинов да блесне с качествена намеса, като топката след това рикошира в гредата.

Добрата игра на гостите от Пловдив все пак не остана невъзнаградена. В 70-ата минута Пламен Крачунов игра с ръка при центриране на Ангел Лясков. Реферът Драгомир Драганов видя отлично ситуацията и мигновено посочи бялата точка. Евандро беше точен за 2:1 за Локомотив.

В 82-ата минута дой ред и пловдивчани да покажат какъв вратар имат. Динко Хоркаш демонстрира класата си, парирайки корав изстрел от Ел Мами Тетах.

В края на срещата възпитаниците на Александър Томаш пропиляха чисто положение. Бабакар Дион излезе на стрелкова позиция, отправи удар, за да види първокласно спасяване на Анатолий Господинов.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ