Емил Спасов: Не харесвам Рикардиньо

7 Dni Sport17.02.2024
Емил Спасов,

Легендата на Левски – Емил Спасов – сподели очакванията си за предстоящата среща с Пирин в Благоевград днес.

Той коментира и трансферната политика на „сините“ и заяви, че се надява новите играчи да са на нивото на тези, които са си тръгнали.

„С оглед на продажбите в последно време не знам как ще изглежда Левски през пролетта. Нямам наблюдения върху новите попълнения и дали ще успеят да запълнят празнините, които се отвориха. Непрекъснато се говори за още нови футболисти, което е необходимо, защото много оредяхме заради трансферите. Ще бъде много трудно, но се надявам да е за добро. Левски е длъжен да победи в Благоевград. Пирин са зле финансово и имат задължения. Доста неща се промениха при тях за тази пауза. Който и да играе там, винаги му е трудно. Независимо какво е положението на Пирин и на кое място е в класирането. В отбора играят доста момчета от региона. Те са винаги амбицирани срещу големите отбори. Надявам се, че Левски ще се представи достойно и ще се поздравим с победа.

Не съм против продажбите на играчите. Дори напротив! След като се получават такива сериозни суми за Уелтън, Роналдо, Дарлан и т.н. Няма как да ги спреш и не е редно да го правиш. Неправилно е да ги задържиш. Въпросът е какви играчи сме взели и дали те ще се представят поне на същото ниво, а защо не и по-добро. Уелтън трудно ще го заменим, защото за мен той беше най-добър на поста си в България. Дано успеем, но ще е трудно. През есента без Уелтън трудно побеждавахме. Отборът не играе лошо, но трудно вкарва голове. Дано успеят да вземат един силен нападател“, заяви Спасов пред колегите от „Мач Телеграф“.

„Футболистът Ангел Бастунов може да дойде през лятото за без пари, е по-добре да дойде тогава. Щом от Хебър искат пари, Левски може да изчака до лятото. Той има качества. Напълно на страната на ръководството съм. Правят много ходове навреме и с точност. Ясно е, че клубът няма да изглежда по начина, който всички искаме.

С оглед на положението ни няма как и трябва да се действа. Ако се продаде и Рикардиньо, няма кой да играе отпред. Не го харесвам и той не заслужава да играе в Левски, но няма кой друг в този момент. Не успяха да вземат централен нападател, но да видим. Може Рикардиньо да започне да вкарва доста по-често и да заиграе по-добре. Това може да ни радва. Всичко става с времето. За евротурнирите може да се класираме, но дали няма да е през седмото място, не знам. За мен основната цел е да се изгради силен отбор“, сподели той.

Автор: „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ