Ексклузивно в 7DS: БФС предаде Зингаревич на ФИФА! Очакват се последствия за Ботев (Пд)

антон зингаревич

БФС е изпратил в средата на януари всички поискани от ФИФА документи по делото „Зингаревич“, научи 7dnisport.bg. От централата ни са били поискани договори, платежни и всякакви други документи, свързани са трансфери в и от Ботев на млади африкански футболисти. С оглед негативното отношение на администратора на БФС Христо Запрянов към „канарите“, те могат да очакват само лоши последствия.

Припомняме, че в края на миналата година от Русия алармираха за разследване срещу Зингаревич, свързано с трансферите на млади нигерийци в Краснодар – Окоронкво, Ндуко и Олусегун.

Трансферът на Олусегун в Краснодар е донесъл на бизнесмена 1.2 милиона евро, според сайта Transfermarkt, а 600 хиляди евро са от сделките на Окоронкво и Ндука. Нигерийците от Русия отидоха в Дания, след това в България, а от там в Краснодар – първо под наем, а след това и с постоянни договори.

Разследването на ФИФА относно Зингаревич и неговите трансфери с непълнолетни африкански футболисти стартира на момента, щом аферата бе разкрита.

Според информациите в руските медии, Зингаревич може да бъде суспендиран да се занимава с футбол в продължение на 15 години. Освен това той ще бъде финансово ударен.

Ботев (Пловдив) може да получи забрана да осъществява трансфери в рамките на два или три прозореца.

 


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ