Община Стара Загора прави жест към Берое

7 Dni Sport16.02.2024
Берое - Спартак Варна,

Община Стара Загора е покрила голяма част от задълженията на Берое към две от институциите, които очакват преводи от клуба – НОИ и НАП. Така градската управа в рамките на два месеца за втори път се появява в правилния момент, за да облекчи ситуацията в клуба. Преди близо 45 дни местната власт преведе и 200 хиляди лева на школата, която играе в Елитните юношески групи с три състава.

Така ситуацията в клуба малко по малко се стабилизира, след като вчера собственикът Ернан Банато преведи и заплатите за ноември на футболисти и служители. Само преди две седмици бяха изчистени и октомврийските задължения.

При това положение към момента се дължат на играчите месечните възнаграждения за декември, а на 25-и февруари трябва да се платят и януарските. Бонуси за мачове през есента също са в списъка за чакащите. Но макар и все още да има сериозни липси при финансирането, настроението при играчите е много по-приповдигнато и те очакват с нетърпение мача със Славия в събота.

Банато пък опитва да подобри и работната ситуация при „зелено-белите“, тъй като от вчера в клуба има нов администратор. Опитният специалист в своята област не е нов за футбола и очакванията са бързо да влезе в действие.

Другата добра новина е, че колумбийското крило Себастиан Вия ще играе за тима срещу Славия, след като ФИФА потвърди разтрогнатия му договор с Бока Хуниорс. Аржентинският гранд може да се жалва пред Арбитражния съд по спорта (КАС), но до последващо решение Вия може да се състезава.

Старши треньорът Хосе Луис Ачиари пък ще може да разчита и на бранителя Жорди Говеа, който трябваше да заиграе в еквадорския Оуренсе. Той обясни, че от евентуалния му бъдещ клуб се се оправдали с отказ заради травма, която не е реална.

Автор: „Спортал“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ