„Шампиони на Европа – има, рекорди – има, а всички крият грозната истина зад гърбовете си“

7 Dni Sport16.02.2024
payimage-615842

Българският национален отбор по вдигане на щанги отново взима златни и всякакви медали на Европейско първенство, но го прави на пук на хаоса, който е в организацията. Кой с кой не се харесва, кой става шампион, а президента му не го поздравява, кой го арестуват и още много подобни ситуации. Хаос, който въпреки това е оцветен в европейско злато.

Към момента България има трима Европейски шампиони и е на първо място в отборното класиране по медали. Резултати, които се подплатяват с много от другите държави, но в България, момчетата и момичетата се задоволяват с това, че получават любовта на зрителите, които ги аплодират и им благодарят, че го правят на пук и за да чуят химна.

Само без да влизаме в подробности добавяме, че може би най-големия талант в света на вдигането на тежести в световен мащаб – Карлос Насар не е бил потърсен от българската федерация, за да му се помогне, когато е бил с контузия. Той признава, че го е страх да пие и яде каквото и да е било, когато е на подготовка с националния отбор и си доставя храна от София до базата в Белмекен за своя сигурност. Малки детайли, които издават, че федерацията работи на пук и не уважава своите състезатели, които печелят медали и то какво медали – златни и поставят рекорди и то какво рекорди – световни.

Федерацията по вдигане на тежести и тя като БФС. Ариф Маджид подава оставка, след това се сеща, че не иска да подава и я отегля, а срама и положението на цугцванг си е за състезалите, които пък признават, че това ги мотивира за да успяват, но те заслужават уважение и модерни условия при, които да развият потенциала си.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ