Находчив комплимент получи Илия Груев в Англия

7 Dni Sport10.02.2024
Плимут - Лийдс, Илия Груев

Интересен комплимент, който може би най-находчиво обрисува качествата му, получи националът Илия Груев. Той дойде от бившия защитник на “Лийдс” Бен Паркър, който сега работи като експерт в клубната телевизия на йоркширци, а завежда и връзките с обществеността.

„Той изпълнява основните си задача толкова добре, а това е толкова недооценено в съвременния футбол. Всеки забелязва футболистите, които вкарват или правят успешен дрибъл. Но за да се стигне дотам, трябва да имаш опорен халф като Груев, който разбива играта на противника, обича дуелите за топката, кара ги да изглеждат прости. Той прави всичко наистина много добре, с високо качество. Знае кога да намали и ускори темпото. Внесе нова динамика в средата на терена“, заяви Паркър.

Мениджърът на “Лийдс” Даниел Фарке пък беше избран за мениджър на №1 за януари в Чемпиъншип (II ниво на английския футбол) след 4-те победи на Груев и съотборниците му.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ