Българският волейбол вече е в италиански ръце изцяло, Джанлоренцо Бленджини пое националите

7 Dni Sport09.02.2024
България - Испания, Волейбол, Публика

Лицето на българския волейбол, което са националните отбори за жени и мъже, вече изцяло е в ръцете на специалисти от Италия.

Лоренцо Мичели води нашите дами от 2022 г. От петък сънародникът му Джанлоренцо Бленджини е селекционер на мъжкия ни състав.

Настоящият наставник на един от символите на волейбола на Ботуша “Лубе” подписа договор за 3+2 г. с федерацията. Неговият ангажимент с отбора, в който много успешно се представя Алекс Николов, приключва в края на сезона. След това Бленджини ще се отдаде изцяло на държавния тим на България. Голямата му цел ще е класиране на олимпийските игри в Лос Анджелис през 2028 г.

52-годишният Бленджини е бивш селекционер на италианските волейболисти. С тях той спечели сребърен медал на олимпийските игри в Рио де Жанейро през 2016 г.

Година по-рано в София “адзурите” на Бленджини стигнаха до бронза на европейското след победа над България. На клубно ниво е трикратен шампион на Италия с “Лубе”.

Освен качествата на Мичели и Бленджини към италианската волейболна диаспора у нас трябва де прибави и наставникът на младжекия национален Андреа Буратини.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ