Христо Стоичков: Банско е малък град, но хората тук са с големи сърца

7 Dni Sport09.02.2024
Христо Стоичков,

Футболистът Христо Стоичков бе голямата звезда на церемонията по откриването на Световната купа по ски алпийски дисциплини в Банско.

В събота и неделя на пистите над пиринския град ще се проведат стартове от гигантския слалом и слалома при мъжете, а на церемонията по откриването освен Стоичков присъстваха още министърът на младежта и спорт Димитър Илиев, министърът на туризма Зарица Динкова, кметът на Банско Стойчо Баненски, изпълнителният директор на Юлен Мая Христоскова, както и президентът на Българската федерация по ски Цеко Минев.

Именно към гражданите на Банско и към Минев бяха насочени поздравите на Стоичков, чието появяване на сцената пред общината бе прието с огромно въодушевление от събралата се публика.

„Скъпи гости, гордея се, че отново съм сред вас. Когато преди много години получих тази покана да стана почетен гражданин на Банско, го приех с голямо задължение и голяма обич, за да мога да представлявам Банско, където и да съм по света. Банско е малък град, но хората тук са с големи сърца. Искам да ви благодаря за това, което правите за града и за това още един път Банско и България да се почувстват в още по-голямо измерение. Не един и два пъти сме показвали, че Банско може да е домакин на такива големи състезания“, категоричен бе голмайсторът на световното първенство през 1994 година.

„Благодарение на г-н Минев, който от първия ден, когато гореше нямаше нищо, постави първия камък, за да покаже на целия свят къде е Банско, днес сме свидетели, че го можем. Г-н Минев, благодаря ти, дерзай и не забравяй какво е Банско. С теб продължаваме да бъдем всички хора, които обичат ските, включително и аз, за да бъдем горди, че утре и в неделя българският химн ще звучи високо“, каза още в словото си носителят на „Златната топка“.

В четвъртък на пистата Бъндеришка поляна Стоичков отбеляза 58-мия си рожден ден в присъствието на много фенове, деца, най-добрия български скиор Алберт Попов, както и ръководството на Българската федерация по ски.

Автор: „Топспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ