Илиан Илиев за жребия: Трябва да спечелим групата

7 Dni Sport08.02.2024
България, Илиан Илиев

Треньорът на националния ни отбор по футбол Илиан Илиев коментира жребия за Лигата на нациите, който прати България в Група 3 на Лига C с отборите на Люксембург, Северна Ирландия и Беларус.

„Няма значение дали сме доволни или не. Важното е да погледнем реално на нещата. На миналите квалификации след жребия много думи се изприказваха“, сподели Илиев пред БНТ.

„Избегнахме Швеция, срещу която имаме много негативен баланс, въпреки че с Петър Хубчев ги победихме последният път. Другите отбори нито трябва да ги подценяваме, нито да ги надценяваме. Трябва реално да погледнем къде сме.“

„В следващите четири мача в контролите трябва да се стремим да изградим стил на отбора.“

„Трябва да се стремим да спечелим групата“, добави той.

Доста отбори са заети в плейофи за класиране на европейско или в Лигата на нациите. Хубаво е, че имаме тези контроли и няма да имаме много пътувания.“

„Естествено е, че за нас е важно да се опитаме да изградим стил, да направим един гръбнак на отбора и да се опитаме да спечелим групата“, продължи националният селекционер.

„Със сигурност няма да се направят много промени по състава. Направил съм един разширен списък, но когато дойдат мачовете ще се спра на състав от 24-25 футболисти“, каза още Илиан Илиев.

Автор: „БЛИЦ“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ