Aлександър Василев: Черно море тепърва го чака касапница от съдиите

7 Dni Sport08.02.2024
Черно море - Черноморец Бургас, Отбор

Доскорошният защитник на Черно море Александър Василев, който тази зима обяви изненадващо, че спира с футбола, направи мрачна прогноза за съдийството.

„Не може Черно море да е лидер и при гостуването му на Етър съдията да свири 60 на 40 за домакините. Не говоря, че им даде дузпа накрая, а за цялостното ръководене на мача. Ще ви кажа и друго. Миналото лято преди една контрола разговарях с великотърновски съдии и ги попитах защо не идват да свирят на „Тича“.

Те ми отговориха с ирония: „Не ни дават, защото са недоволни от нас“. После разбрах от тях, че за да растеш в съдийството, някой от водещите клубове трябва да те вземе под крилото си.

Гледам сега, че един наш изявен арбитър, който сигурно има 100 мача, но в 70 от тях вероятно му е казано как да завършат и е ощетявал и Черно море, вече свири в Европа… Ако има спортсменство и обективно съдийство, в което се съмнявам, Черно море ще се бори до края да стане шампион. В най-лошия случай обаче отборът ще завърши в тройката. За съжаление обаче Черно море тепърва го очаква голяма касапница и ще го разберат още в първия пролетен мач (б.р. – гостуване на Лудогорец)“, сподели Василев в интервю пред „Нострабет.ком“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ