Общината вика Петър Занев на отчет за новия собственик

7 Dni Sport08.02.2024
Пирин Благоевград, Петър Занев

Общинският съветник Димитър Урдев призова управителя на Пирин Бл Петър Занев да даде отчет за преговорите с бъдещия собственик на клуба.

Казусът бе повдигнат по време на заседание на Комисията по образованието към ОбС – Благоевград.
Урдев предложи Занев да бъде извикан от комисиите по икономика и спорт, за да разясни на какъв етап са стигнали разговорите, за да се пресекат многобройните спекулации по темата и да се сложи край на притесненията на феновете какво се случва с любимия им отбор. Юристът на общината Тео Тошев отбеляза, че повече яснота се очаква в близките две-три седмици, когато ще се представи бизнес план за издръжката на клуба от потенциалните инвеститори за одобрение от местния парламент. Урдев направи предложение и във връзка със заложените в проектобюджета на общината 450 000 лева за ДЮШ, които да се преведат на звено „Спортни имоти“, където да бъдат преназначени треньорите в академията. В мотивите си той посочи, че така ще се избегнат подозренията, че парите потъват в клуба или ще се пренасочат по други пера.От Пирин пък внесоха уточнение относно освобождаването на наставника Иво Тренчев. „Временно изпълняващият управител Петър Занев води разговори с потенциални спонсори/инвеститори на отбора за осигуряване на необходимите средства за нормалното функциониране на ОФК Пирин. Това е един от поставените му ангажименти при избора му за управител от Общински съвет – Благоевград. Предвид ранния етап, на който се намират разговорите, не е коректно да огласяваме конкретни имена. Причината за прекратяване на договора на старши треньора Иво Тренчев е съществуващото недоверие между него и управителя. Ръководството на клуба би искало да напомни, че наследи футболния клуб с празна банкова сметка и огромни задължения, голяма част от които трябва да бъдат погасени до месец март тази година като задължително условие ОФК Пирин да запази лиценза си“, написаха от клуба по повод питане на struma.bg.

Предварително анонсираната пресконференция по повод обявяването на новия треньорски екип ще се проведе днес от 13:15 ч. в медийната зала на стадион „Христо Ботев“.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ