Александър Везенков игра при загуба от Детройт Пистънс

7 Dni Sport08.02.2024
Сакраменто Кингс - Голдън Стейт Уориърс, Александър Везенков

Сакраменто Кингс допусна изненадваща загуба у дома със 120:133 от Детройт Пистънс в мач от редовния кръг на НБА. Добрата новина за цяла България е завръщането в игра на Александър Везенков, който пропусна седем поредни срещи заради контузия в глезена. Той престоя на паркета само 5:31 минути, в които се отчете с 3 точки и една успешна борба.

Преди месец сблъсъкът между двата отбора завърши с победа за „кралете“, като тогава Везенков не взе участие в двубоя.

Началото бе за Сакраменто благодарение на три тройки на Кевин Хъртър. Домантас Сабонис също беше на обичайното си високо ниво, а Ди’Аарън Фокс умело дирижираше играта на тима.

Везенков се появи на паркета три минути преди края на първата четвърт. Българинът веднага извърши нарушение, след което хвана една борба и самият той беше фаулиран при далечна стрелба от Алек Бъркс. Той не трепна от наказателната линия и реализира и трите си опита.

Везенков остана в игра и в началото на втората част, когато Трей Лайлс направи разликата 9 точки в полза на домакините. След малко повече от две минути българинът бе сменен, а Сакраменто продължи да поддържа минимална преднина до края на полувремето. Тогава Детройт за първи път поведе след кош на Джейлън Дърън, последван от тройки на Бъркс и Майк Мускала.

На старта на третата част Детройт вече имаше аванс от 12 точки, но постепенно Сакраменто се върна в мача. Последните 12 минути започнаха със силно включване на Малик Монк, но Детройт не се предаваше. Точна стрелба от далечна дистанция на Джейдън Айви изведе гостите напред за 108:105 и принуди Майк Браун да вземе прекъсване. В последните минути Детройт букално съсипа домакините с прецизна стрелба за три точки. Баскетболистите на Сакраменто се изнервиха и Кевин Хъртър беше изгонен за две последователни технически нарушения, а Сабонис изрита топката. В крайна сметка Сакраменто загуби със 120:133.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ