Тибо Вион най-използван от Нестор в Турция, Фаетон най-остър за ЦСКА

7 Dni Sport05.02.2024
ЦСКА - Корона Киелце, Тибо Вион

Фактфайл след зимната подоготовка на ЦСКА в Турция:

* Матиас Фаетон отбеляза 1 гол и даде 2 асистенции в контролите на ЦСКА в Турция. По този начин той участва пряко в 75% от 4-те попадения на армейците.

* ЦСКА се разписа в общо 3 от 8-те полувремена, които изигра в Турция. Това бяха и трите полувремена, в които Дюкенс Назон взе участие. Голмайсторът на червените в първенството е водещ реализатор и по време на зимната подготовка, като вкара две попадения в югоизточната ни съседка. Преди това се разписа и в контролата с Литекс.

* ЦСКА отбеляза 4 гола и допусна също толкова в своята мрежа. Любопитно е, че по 1 вкарано и инкасирано попадение дойдоха преди почивката, а останалите 6 в мачовете им бяха след почивката.

* Тибо Вион завърши контролите в Турция с най-много изиграни минути – 268. Втори по време на терена пък бе зимното попълнение Улаус Скаршем с 260 минути.

* Французинът Вион бе и единственият футболист, стартирал като титуляр във всяка от контролите.

* Данило Асприля и Станислав Шопов взеха участие във всеки от 4-те двубоя на червените, но записаха само по 123 минути на терена – по 31 средно на мач.

* Нестор Ел Маестро използва общо 26 футболисти в югоизточната ни съседка. 9 от тях (35 процента) бяха българи, а останалите 17 (65%) – чужденци.

* Норвежецът Скаршем е единственият с два жълти картона по време на лагера в Турция, докато Амос Юга на два пъти бе изгонен.

* Юга не бе заменен нито веднъж в четирите контроли на ЦСКА. В първите две от тях той напускаше терена принудително с червен картон, срещу Тренчин игра цял мач, а в последния спаринг с Бохемианс Прага се появи в игра след почивката.

* Само в последния мач на ЦСКА и двата отбора се разписаха. В първите си два двубоя армейците не успяха да вкарат, а единствено в третия запазиха мрежата си суха.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ