Ива Иванова: Мечтая да съм №1 и да спечеля титла от Големия шлем

7 Dni Sport30.01.2024
Ива Иванова,

Една от най-талантливите млади български тенисистки – Ива Иванова, сподели, че мечтата ѝ е един ден да оглави световната ранглиста и да спечели титла от Големия шлем. Българката започна годината с много силно представяне в турнира за девойки на Australian Open, където стигна до полуфинал.

„Наистина съм много щастлива от това, което постигнах. Отидох с очаквания да се справя добре, защото се бях подготвила добре. Със сигурност съм и малко разочарована, защото имах шанс да спечеля и на полуфинала. Това обаче ще ми подейства като мотивация занапред, Може би ми попречи това, че бях малко пренавита“ – каза Иванова пред медиите при завръщането си в България.

„Виждам се начело на световната ранглиста при жените. Това ми е целта – да стана №1 и да спечеля титла от Големия шлем“, допълни тя.

Иванова сподели и очакванията си за предстоящите надпревари, в които ще вземе участие. Тя заяви, че очаква с нетърпение следващата „мейджър“ надпревара – „Ролан Гарос“.

„Предстоят ми женски турнири в Турция и Белгия. Надявам се да се представя добре и там.

Стигнах до тук с много упоритост, труд и лишения. Мисля, че се старая повече от другите“, завърши тя.

Автор: „tenniskafe.com“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ