Лудогорец се чуди дали да привлече румънски играч

7 Dni Sport26.01.2024
Тиаго, Козмин Моци, Дени Групер

Лудогорец продължава работата си по селекцията. Разградчани набелязаха румънския ляв защитник Валентин Цику за подсилване на отбраната, но за момента все още умуват върху възможността да го привлекат.

Футболистът е капитан на елитния Петролул (Плоещ), като след дебюта му през 2018 година е записал 143 двубоя за тима, в които е вкарал 7 гола. Бранителят има договор с клуба до 30 юни 2026 година и сумата, за която румънският тим ще се раздели с него, е 1 милион евро. Отговорните фактори в Разград са се заели с преговорите, като желанието им е да намалят желаната сума.

В северната ни съседка дори го сравняват с Кристиан Киву и му предсказват бляскаво бъдеще. Лудогорец има за съперник за подписа на Цику белгийския Гент, но се надява, че ключова роля ще има техническият директор Козмин Моци.

Зоната на левия бек е проблемна за „орлите“, тъй като капитанът Антон Недялков през последните години е измъчван от контузии, а тежка травма имаше и Дени Групер. Това водеше често до преквалифициране на други играчи на левия фланг, пишат колегите от „Тема Спорт“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ