Филип Кръстев с трансфер в европейски клуб

7 Dni Sport24.01.2024
България - Унгария, Филип Кръстев

Националът Филип Кръстев ще играе отново в Европа. Полузащитникът няма да довърши наема си в американския вицешампион Лос Анджелис ФК, като ще се завърне на Стария континент и ще играе в шампионат от Западна Европа, пишат колегите от „Спортал“.

Решението идва след като американците и собствениците на правата на играча Манчестър Сити Футбол Груп не са постигнали разбирателство за откупуването му. Клубът от Северна Америка имаше опция за трансфер на 6 милиона евро сега или 7 през лятото, като тимът от САЩ е опитал да смъкне от сумата, което обаче не е било договорено с англичаните. При това положение от ЛА не са дали гаранция, че ще могат да налагат Филип без да има перспективи да стане техен играч за постоянно и двете страни са взели решение да прекратят предсрочно наема, който по договор бе до лятото на тази година.

Вероятната следваща дестинация на Кръстев е или Нидерландия, или Португалия, като тимове от елита на тези страни са в разговори за взимането на 22-годишния полузащитник. Най-близо към момента е тим от Ередивизие.

В ЛА Кръстев взе участие в 12 мача за тима от МЛС, като отбеляза и два гола. Тимът пък загуби финала на шампионата от Кълъмбъс Крю. Преди да се запъти към Калифорния, Кръстев изкара сезон и половина в Левски, където бе несменяем титуляр. Преди това има периоди в нидерландския Камбуур и френския Троа. Кариерата си започна от Славия, след което бе продаден на белгийския Ломел, който е част от Ман Сити Футбол Груп, но никога не е играл за състава от Фландрия.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ