Григор Димитров отпадна от Нуно Боржеш след загуба от Australian Open

7 Dni Sport20.01.2024
Григор Димитров,

Първата ракета на България Григор Димитров отпадна от Australian Open, след като допусна загуба с 1:3 сета – 7:6(3), 4:6, 2:6, 6:7(6), от 69-ия в света Нуно Боржеш на 1/16-финал. Мачът продължи 3 часа и 5 минути. Гришо спечели първия сет след тайбрек, след като не се стигна до нито един пробив, но допусна обрат, като четвъртият решаващ сет също бе решен с тайбрек. На осминафиналите португалецът ще се изправи срещу победителя от двойката Феликс Оже-Алиасим – Даниил Медведев.

Григор Димитров – Нуно Боржеш 7:6(3), 4:6, 2:6, 6:7(6)

Първи сет:

Нуно Боржеш сервира първи в мача, като португалецът успя да спечели подаването си. Григор Димитров отговори и бързо взе сервис-гейма си на нула. Боржеш показа леки колебания в третия гейм, но успя да го вземе и поведе с 2:1. Гришо не срещна трудности при своето подаване и изравни – 2:2. Боржеш бе доста агресивен в петия гейм и безпроблемно го спечели, за да поведе с 3:2.

Срещата продължи спокойно и гейм за гейм, като този път Григор не допусна грешка при подаването си – 3:3. Отново много бързо Боржеш взе следващото си подаване – 3:4. Димитров сервира с нов комплект топки в осмия гейм и успя да изравни до 4:4. Португалецът бе безапелационен в деветия гейм и спечели подаването си на нула.

Гришо допусна изоставане от 15:30 в десетия гейм, но обърна с леки трудности и отново изравни – 5:5. Следващият гейм бе първият по-напрегнат в мача, като се стигна до равенство, но Григор Димитров не успя да пробие и Нуно Боржеш взе подаването си – 5:6. От своя страна българинът нямаше проблеми при следващото си подаване и изравни до 6:6, което доведе първия сет до тайбрек. В него Григор реализира два минипробива, като по този начин спечели със 7:3 и българинът взе първия сет.

Втори сет:

Първи във втория сет сервира Григор Димитров, който лесно взе подаването си. Във втория гейм се стигна до равенство, но отново нямаше пробив и Нуно Боржеш изравни – 1:1. Гришо бе безкомпромисен и спечели следващия си сервис-гейм на нула. В четвъртия гейм Димитров стигна до брейкбол, но не успя да го реализира и Боржеш взе подаването си – 2:2.

В петия гейм се стигна до първия пробив в мача, като той бе на сметката на португалеца. Боржеш без затруднения взе следващото си подаване и поведе с 4:2. Григор експресно взе сервис-гейма си и намали до 3:4. В осмия гейм Димитров на имаше общо четири брейбола, но не успя да ги реализира и с много мъки Боржеш взе подаването си. Гришо бе безапелационен при сервис-гейма си и го взе на нула – 4:5. Нуно Боржеш взе следващото си подаване и изравни сетовете.

Трети сет:

Боржеш започна силно третия сет и стигна до три точки за пробив, като реализира третата и проби – 0:1. Португалецът затвърди пробива си с бърз сервис-гейм. Колебанията в играта на Григор Димитров продължиха и Боржеш стигна до два брейкбола в третия гейм, като реализира втория и поведе с 3:0. Португалският тенисист затвърди и този си пробив с гейм на нула.

Гришо стъпи на краката си в петия гейм и взе подаването си без особени трудности, с което намали изоставането си до 1:4. Боржеш продължи с добрата си игра и спечели и следващия си сервис-гейм, за да поведе с 5:1. Григор нямаше трудности в седмия гейм и взе подаването си на нула – 2:5. Португалецът не сгреши при следващото си подаване и спечели сета с 6:2.

Четвърти сет:

Четвъртият сет започна със сервис-гейм на Григор Димитров, който българинът спечели и поведе с 1:0. Гришо игра добре при второто разиграване, като на пет пъти достигна до точка за пробив, а при петия опит най-сетне успя да стигне до брейк. Българинът нямаше проблеми при подаването си и поведе с 3:0. Нуно Боржеш отговори с гейм на нула, последван от също безпроблемен сервис-гейм за Григор – 4:1. С много трудности португалецът успя да вземе следващото си подаване и намали пасива си до 2:4. Гришо бе бърз при следващото си подаване и без трудности го спечели с 40:15, за да поведе с 5:2.

Нуно Боржеш не се даде без бой и взе сервис-гейма си, с което намали до 3:5, а Григор Димитров сервира за сета. Португалецът изигра агресивно деветия гейм и притисна Григор, като по този начин успя да реализира пробив – 4:5. Боржеш не даде почти никакви шансове на Димитров в десетия гейм и изравни – 5:5. Българинът запази концентрация при следващия си сервис-гейм и поведе с 6:5. Боржеш незабавно отговори с гейм на нула и четвъртият сет влезе в тайбрек. Двамата си размениха общо 9 минипробива, като португалецът показа по-здрави нерви и спечели тайбрека, с което достигна и до крайния успех.

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ