Радослав Янков с феноменална квалификация в Пампорово

7 Dni Sport20.01.2024
Радослав Янков,

Най-добрият ни сноубордист Радослав Янков направи най-добрата си квалификация от началото на сезона. Той завърши на четвърто място пред родна публика в паралелния слалом в Пампорово.

Пред чепелареца бяха само италианци – Едвин Корати, Маурицио Бормолини и Даниеле Багоца.

Съперник на Радо в 1/8-финалите, които стартират от 13 часа ще бъде Арвид Аунер от Австрия.

Много добре се представиха световните ни шампиони при младежите. Петър Гергьовски, който също е от Чепеларе зае 26-о място, което означава, че печели 50 точки за световната купа. Тервел Замфиров остана 28-и и взе 40. И двамата направиха минимални грешки и реално имат шансове за по-добро класиране за старта в неделя.

„Много се радвам за тях. Не се съмнявам, че в най-скоро време ще се намесят в играта“, заяви Радослав Янков.

При мъжете участваха невероятните 61 състезатели, като германецът Яник Огененд се отказа в последния момент. Заради това по едно спускане записаха Александър Кръшняк (23-и на синьото трасе и 46-и в общото класиране и 16,7 точки), Петър Гьошарков (24-и на синьото и 48-и общо и 16,1 точки), Кристиян Георгиев (25-и на червеното и 49-и общо и 15,8 точки), Димитър Ганичев (25-и на синьото и 50-и общо и 15,5 точки), Георги Милчев (27-и на червеното и 53-и общо и 14,6 точки) и Станислав Вангелов (28-и на червеното и 54-и общо и 14,3 точки).

При жените Теодора Пенчева влезе в елиминационната на квалификацията, след като даде 15-о място по синьото трасе. Качила се на старта, където и казали, че не може да тръгне. Така тя остана на 32-о място в класирането и взе 26 точки за световната купа. Най-добра в квалификацията очаквано бе Естер Ледецка (Чехия), която изпревари с 35 стотни Лучия Далмасо (Италия). Това означава, че спечели 26 точки за световната купа.

За да се класираш за елиминационната фаза на квалификацията и да караш втори път трябва да си дал време в топ 16 на трасето, по която си карал първия път.

Автор: „24 часа“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ