Сакраменто Кингс загуби от Финикс Сънс, Александър Везенков с 14 точки

7 Dni Sport17.01.2024
Финикс Сънс - Сакраменто Кингс, Александър Везенков

Българинът Александър Везенков изигра един от най-добрите си мачове за Сакраменто, като реализира 14 точки срещу Финикс, но отборът му загуби със 117:119, като в определен период от срещата имаше цели 22 точки преднина пред „слънцата“. Статистиката на Везенков се допълни от 2 борби и 1 асистенция за 17:41 минути на паркета. Той стана четвърти по точки за своя отбор, като повече от него реализираха Фокс 33, Сабонис 21 и Мъри 18, като и тримата играха двойно повече от българския баскетболист.

Загубата е трета поредна за Сакраменто, които са с баланс 23-17 и заемат седмото място в Западната конференция.

Везенков се появи в игра още през първата четвърт, в която Сакраменто бе по-добрия отбор и успя да натрупа преднина от цели 12 точки 39:27, което подсказваше, че вероятно мачът ще се развие по вкуса на „кралете“.

През втората четвърт Сакраменто продължи да играе силно. Именно в началото на тази част, в която Везенков остана в игра, Сакраменто увеличи преднината си на 18 точки, а до края на полувремето нещата станаха по-внушителни, като резултатът на почивката бе 68:51.

В третата част разликата в полза на Сакраменто стигна до 21 точки, но баскетболистите на Финикс се взеха в ръце и успяха да направят серия от кошове, с което успяха да съкратят аванса на „кралете“ до 84:96.

Сривът за Сакраменто дойде в последната част, когато Финикс успя да навакса изоставането си и в крайна сметка да постигне победата, като реализира 14 точки повече от Сакраменто.

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ