Арда Кърджали продава Сако, Александър Тунчев иска, да привлече Петър Витанов

7 Dni Sport11.01.2024
Локомотив София - Арда Кърджали, Александър Тунчев

Арда може да се раздели с един от основните си играчи. В клуба е пристигнала оферта от чужбина за централния защитник Омар Сако, която почти сигурно ще бъде приета. Спортният-директор Ивайло Петков движи нещата и се очаква до дни сделката да бъде финализирана.

Ръководството на Арда е споделило пред щаба, че ще има нови попълнения в клуба само при продажба на футболисти. Другото условие на шефовете е, че желаят бъдещите попълнения да бъдат главно българи, с малки изклющения.

На мушката за трансфер извън граница освен Сако са още Стаси Иванов, Тунгара и Боруков. Ако се стигне до изходящи трансфери, първо желание на треньора на кърджалийци Александър Тунчев е да се подсили със заместник на Радослав Цонев. Специалистът е набелязал Петър Витанов, който за последно се подвизаваше в Китай, но договорът му изтече.

Халфът Азедин Туфики пък пристигна в Арда. Той ще изкара пробен период. Туфики е бил в школите на Каен и ПСЖ, като дори има 42 мача и 3 гола за втория тим на парижани. После се връща в Каен, а от 2021 г, е част от нидерландския Емен.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ