Иво Тренчев: Прави се всичко възможно да се спаси лиценза на Пирин

7 Dni Sport08.01.2024
Пирин Благоевград, Иво Тренчев

Пирин Благоевград проведе първата си тренировка за годината на стадион „Христо Ботев“. След края на заниманието старши треньорът на „орлетата“ Иво Тренчев коментира пред журналисти, че подготовката започва с нормално, футболистите са отпочинали и заредени с енергия, с която да продължат втория сезон и да спечелят нужните точки, за да останат в efbet Лига.

Той добави, че се прави всичко възможно да се спаси лиценза на клуба, но в никакъв случай резултатите не трябва да остават на заден план. Тренчев сподели, че се нуждае от десен защитник, като за позицията има футболист от Франция, който вече е в Благоевград.

„Ще видим Асен Дончев дали ще се справи в тази позиция, но при всички случаи един човек ще ни трябва и там“, коментира Иво Тренчев. В момента има украински нападател на проби.

„Ако се намери добър вътрешен халф ще надградим и с него, но първо трябва да видим дали ще запазим това ядро, което е тук“, каза още Тренчев и допълни, че ситуацията зависи и дали в рамките на следващите две седмици клубът ще има нов собственик.

„Всичко, което се случва не е изненадващо, и миналата година апелирах да има чуваемост, да може да се откликне и с помагане, и с финанси, защото това е най-важното, сега се видя какви са задълженията, не е лека финансовата ситуация, но се прави всичко възможно да се спаси лиценза, което е важно, в същото време не трябва да изостават и спортните резултати“, добави наставникът на Пирин.

Подготовката на отбора ще премине в Благоевград, заложени са пет контроли, стана ясно на брифинга.

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ