„Заслужавате истината, Станимир Стоилов изпрати могъщ човек с пари в Левски, сяда на масата за преговори“

7 Dni Sport02.01.2024
Спартак Варна - Левски, Станимир Стоилов

Втородивизионният турски Гьозтепе, който е воден от бившия треньор на Левски Станимир Стоилов, има сериозен интерес към бразилската звезда на сините – Велтон, твърди турското издание „gazeteyenigun.com.tr“.

Воденият от Стоилов тим ще се подсили сериозно през зимния трансферен прозорец, тъй като клубът от Измир има сериозни амбиции за влизане с директна промоция в Суперлигата. В момента отборът е на третата позиция с актив от 32 точки, на 10 зад лидера Еюпспор, който разби с 5:1 преди седмици.

Освен бразилското крило на сините Гьозтепе следи и футболиста на Раков – Лукаш Зволински, както и още няколко офанзивни играчи, които се подвизават в първенствата на Балканите. Вчера „telegramhaber.com“ написа, че спортният директор на Гьозтепе Иван Манце ще стартира тази седмица разговори с Левски за условията, при които турският тим ще може да вземе Велтон. В южната ни съседка съобщиха, че при зелена светлина от страна на сините за евентуален трансфер, то Гьозтепе няма да губи време и ще се опита набързо да си осигури услугите на футболиста. През декември бразилецът попадна в полезрението на белгийския гранд Андерлехт, като медиите в страната съобщиха, че брюкселският тим е готов да плати 2 милиона евро за правата на крилото. Но ръководството на Левски е категорично, че няма да падне по 3 милиона от европейската валута и ако някой клуб иска да го привлече, то ще трябва да заплати не по-малко от тази сума. Такава ще бъде поискана сега и от Гьозтепе.

Велтон е най-острият футболист в нападението за Левски, като до момента бразилецът има 6 гола и 4 асистенции за своите 23 мача за сините във всички турнири. Той бе привлечен на „Герена“ именно от Станимир Стоилов в края на 2021 година, а в първите дни на 2022-ра официално подписа със столичани. До момента на сметката си Велтон има 79 двубоя във всички надпревари със 17 вкарани попадения.

Автор: „Тема спорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ