Григор Д. Димитров след първата победа за сезона: Имам какво да кажа на България, изслушайте ме

7 Dni Sport01.01.2024
Григор Димитров,

Григор Димитров сподели след победата си срещу Анди Мъри, че е почувствал лека ръжда в играта си.

Това бе първи мач на сингъл за първата ни ракета през сезона.

Българинът успя да направи обрат срещу британеца и спечели с 4:6, 7:5, 6:2.

„През седмицата се видяхме няколко пъти, смеехме се, тъй като играхме тук преди 10 години и повече. Много е хубаво да се видим отново в Бризбейн, обратно в календара. Започваме годината в добър стил“, започна Григор.

„Най-доброто нещо е, че успях да бъда здрав, да имам добро постоянство, особено последните месеци от миналата година. Дадох всичко от себе си, исках да продължи колкото се може по-дълго, но това не е много лесно, когато играеш толкова добре в края на годината, да се поставиш под напрежение да започнеш силно следващата година. Но излизайки на корта чувствах малко ръжда, ако трябва да бъда честен, но продължих да се боря, да търся ударите си, да се опитам да намеря играта си. Вярвам в това, което съм направил в тренировките.

Искам да се наслаждавам на това, което ми предстои и не приемам нищо за даденост“.

„Имах още три ракети. Когато условията са толкова влажни, виждаме, че кордажът е уязвим. Това е положението. Трябва да се справиш с всяко едно препятствие, което имаш. Надявам се, че е само тази седмица и когато пристигна в Мелбърн, няма да имам този проблем. Но предполагам, че ще поръчам още ракети за всеки случай“, добави българинът.

Автор: „Дспорт“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ