Благой Ж. Георгиев: Мисля, че е време да кажа истината за Джо Диксън и Левски, разсекретявам преговорите

7 Dni Sport01.01.2024
Благой Георгиев,

Бившият български футболист Благой Георгиев гостува в спортния подкаст на „Господари на ефира“, където говори по най-актуалните теми в българския футбол.

„Лудогорец винаги е имал супер футболисти. На тях им трябва някой, който да ги сплоти, психолог. Със спокойствието, което има той (б.р. Георги Дерменджиев) нещата им тръгнаха. Те винаги са били фаворит за титлата“, заяви Георгиев.

Относно ЦСКА, той каза следното: „С нищо не ме грабнаха ЦСКА. Нямат изграден стил, повечето победи са им в края, на късмет. Черно море, например, има някакъв стил и си го държи. ЦСКА е на приливи и отливи, един силен мач, един слаб“.

Разбира се, не бе подмината и темата за британеца Джо Диксън, който бе кандидат-собственик на Левски преди няколко години и който бе доведен в България именно от Благой Георгиев. „Какво ли не чух, какво ли не се изписа, какво ли не се изговори. Мога да кажа, че Джо Диксън предостави исканата от Левски гаранция от американска банка – 300 милиона. След това го гледаха като бебе в лампа. Никой не вярваше. Нормално, в България, всички са изпълнени с негативизъм и песимизъм. Истината е, че този човек дойде с план, с реални неща за Левски. Аз до последно мислех, че всичко ще е ок. Не съм левскар и това, че излезе, че искам да съм директор на Левски, са пълни глупости. Исках просто да помогна на Левски, виждали сме се поне 50 пъти с Наско, с Павел, с Мъри“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ