„Новината за българската фигуристка и участничка в „Игри на волята“ – Александра Фейгин отговаря на истината“

7 Dni Sport27.12.2023
Screenshot 2023-12-27 at 13.00.16

Най-добрата българска състезателка по фигурно пързаляне Александра Фейгин и съотборничката й от кънки клуб „Албена Денкова – Максим Стависки“ Киара Христова са на двуседмична подготовка в Русия заедно със своя треньор Андрей Лутай.

Фейгин заедно с Александър Златков ще участват на Европейското първенство в Каунас Литва от 10 до 14 януари, а Христова ще стартира на Световния юношески шампионат от 26 февруари до 3 март в Тайван.

Първоначално двете фигуристки са били една седмица в Санкт Петербург, а в момента са в столицата Москва, от където ще се завърнат в петък.

„Всички за много доволни от подготовката. Първо тренираха с известния руски специалист Алексей Мишин и Евгени Рукавицин в група фигуристи, които изпълняват четворни скокове. Там се прилагат най-нови технологии в спорта, които отчитат направеното от спортистите по време на заниманието и то може да се види от техните треньори. Един път седмично се прави състезание по скокове, а тренировките се посещават от представители на Академията по фигурно пързаляне в Русия“, разказа за „БТА“ Силвия Цветанова, председател на клуб „Денкова-Стависки“.

„В Москва Фейгин и Христова се подготвят с групата на Алексей Синицин и Александър Жулин, където се набляга на хореография, танци и артистичност, което е важен компонент в спорта. Две седмици не е достатъчен срок, но в клуба сме решили редовно да провеждаме такива подготовки за състезателите“, добави тя.

Фейгин и Христова се прибират в София в петък, а в началото на януари най-добрата българска състезателка ще отпътува за участие на шампионата на Европа в Литва.

Автор: „Спортал“

Снимка: От Официалния Инстаграм профил на Александра Фейгин


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ