Радослав Янков преодоля квалификациите в Давос

7 Dni Sport23.12.2023
Радослав Янков,

Българинът Радослав Янков преодоля квалификациите в паралелния слалом от Световната купа по сноуборд за мъже в Давос Швейцария, трети кръг от сезона в паралелните дисциплини. Янков зае 12-о място, след като премина двата манша на трасето за общо време – 45.98 секунди. То бе с 1.26 секунди по-бавно от това на американеца Коди Уинтърс, който спечели квалификацията с резултат 44.72 секунди.

Постижението на българина му донесе класиране за осминафиналите. Основното състезание започва в 15:15 часа българско време по-късно днес.

На осминафиналите Радослав Янков ще се изправи в директна елиминация срещу петия от пресявките Маурицио Бормолини Италия, който записа време 45.24 секунди.

В последните дни в швейцарския курорт се натрупаха 50 см нов сняг и заради екстремната ситуация рейс-директорът на стартовете за Световната купа в Банско и Пампорово Виктор Гичев и треньорът на Янков – Георги Атанасов помагаха активно на организаторите да подготвят трасето за днешното състезание.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ