Мария Гроздева разплака България: Ракът дойде неочаквано! Казаха ми, че може да тръгне по цялото тяло

1

„Като малка родителите ми ме бяха записали на балет ипиано, но не ме влечеше. Когато бях в 4 клас баща ми заведе брат ми на стрелба. От любопитство ги гледах и на втория път ме записаха и мен на пушка. Така започна всичко. На всяко състезание благодаря на Бог.“ Това разказа Мария Гроздева, която преди 2 години сложи край на спортната си кариера, пред NOVA.

„Беше ми лесно да се откажа, защото вече бях много изморена. Исках да си почина. Не ми липсва треньорската дейност“, каза тя.

И сподели какво е преживяла по време на борбата й с рака. „Тогава ми помогна незнанието от това какво би могло да стане, ако се бях забавила. Този вид рак не се оказа най-опасният понеже взех мерки навреме. Папилома вирусът не се проявява, но ако бях закъсняла ракът щеше да тръгне по цялото тяло. Сещам се за това, когато ходя по 2 пъти в годината на профилактичен преглед. За съжаление българите нямаме тази култура и подценяваме здравето си“, разказа спортистката.

„Двамата се допълнихме много. Работим в една и съща посока. Не си омръзваме, а ако се разделим за половин ден си липсваме. Мисля, че нямаше да мога да постигна тези успехи без него“.

Тя коментира и връзката на сина си Валери и актрисата Мария Бакалова.

„Хубава и млада двойка. Най-важното е, че много се обичат и са щастливи.“

„Ще отпразнуваме предстоящите празници в тесен семеен кръг. Ще си направим една хубава трапеза. Най-близките ще се съберем. Мария и Валери ще бъдат тук“.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ