Борис Галчев: Време е да кажа истината, защо Гриша Ганчев ме изгони от ЦСКА

7 Dni Sport23.12.2023
Screenshot 2023-12-23 at 13.35.20

Бившият капитан на ЦСКА Борис Галчев даде интервю за видео подкаста „На дузпата“. В в него той говори за Пирин, ЦСКА, за Лудогорец, общата си работа със Станимир Стоилов, за ситуацията си в Динамо Букурещ преди години и още.

„Ако на финала за купата през 2016 бяхме с Лудогорец, щеше да ни е много трудно. Монтана не е на нивото на Лудогорец. И във финала, а и в полуфинала с Берое не беше лесно. Всеки си мислеше, че ние сме някакви изънземни футболисти. Бяхме събрани горе-долу като на майтап. Но знаете, че Ицо Янев разбира футбола и така стана, че спечелихме купата“, припомни Галчев.

Той коментира и прословутото „зачеркване с дебелия фулмастер“ от Гриша Ганчев, което беше равносилно на изговането му от клуба на сърцето му ЦСКА:

„Аз винаги съм казвал каквото мисля. Не съм нападал чужденците. Гледам съм го това интервю хиляди пъти, в което казах, че Лудогорец има добри чужденци. Което не е тайна за никого. За това бях изгонен. Приех го нормално. Това само в България може. Ние 30 години, както казва и Мъри, копаем дъното. И още надолу, и още надолу. За съжаление, ние сме под дъното“.

„За мен лично Лудогорец е вреден. В десето интервю казвам, че те 12 години действат по най-нечестния начин. И това не е тайна за никого. ЦСКА и Левски знаете в какво положение. Сега в ЦСКА има някаква надежда, дано и Левски си оправят стадиона, за да има хубави стадиони. Ако не се лъжа, техният стадион е направен от Община Разград. Успехите не можем да им ги вземем“, каза още бившият армейски капитан.

„На ЦСКА и Левски са им останали само агитките“, констатира Борис Галчев, който се повтори, че от дете е фен на армейците.

Бившият халф призна, че в Динамо Букурещ се е стигало дори до фалшифициране на подписа му в ситуацията на неизплащане на заплати там в рамките на шест месеца. Той също така заяви, че е имал варианти да заиграе в Азербайджан или Русия, но не се е случило, включително заради мениджъра, който е имал по това време.

„Боби не е лош човек. Боби като човек е страхотен, имам страхотни впечатления от него. Съжалявам го, защото гледам някакви политици си правят пиар на негов гръб. Все едно той е виновен за цялата ситуация. Той не е виновен“, изненада Галчев с мнението си за Борислав Михайлов, но бе категоричен, че промяната в българския футбол е задължителна.

Снимка: От „YouTube“ профила на „Благоевградски вести“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ