Христо Стоичков контра на останалите акционери в ЦСКА: Аз пък съм съгласен!

Мача на надеждата, Христо Стоичков

Легендата на българския и световен футбол – Христо Стоичков, бе специален гост на ФИФА за Световното клубно първенство, което се проведе в Джеда, Саудитска Арабия.

След победата на Манчестър Сити с 4:0 над Флуминензе във финала, Стоичков разкри какво мисли за новия формат на турнира, който ще дебютира през 2025 г., когато ще участват 32 отбора, пише „Труд“.

„Идеята е страхотна. Ще има много положително развитие върху футбола. На него ще участват най-добрите отбори от Европа и Южна Америка. Шанс да играят срещу тях ще имат и клубове от други континенти. Изправяйки се срещу тях, те ще имат възможност да се развият“, каза Стоичков.

„Някои се притесняват от претоварване на футболистите. Не съм съгласен. Такъв турнир ще има на всеки четири години. Отборите ще играят по три мача в групата и някои ще продължат напред.

Когато аз играех, участвахме в Примера Дивисион, Купата на Краля, Шампионската лига. Терените не бяха толкова хубави като сега, стадионите също. Никой от нас не е казвал, че е уморен. Всеки искаше непрекъснато да е на терена. Така е и сега“, сподели Стоичков.

Така акционерът в ЦСКА се оказа контра на… собствения си клуб, който вчера заклейми новото творение.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ