Не са само тримата недоволни! Левски продава и звездата си – първо в Турция, а от там…

Хосе Кордоба,

Ръководството на Левски почти сигурно ще продаде централния защитник Хосе Кордоба по време на паузата в шампионата.

Бранителят е силно желан от няколко отбора и шефовете на „Герена“ са твърдо решени да се разделят с един от основните си играчи, за да влязат свежи средства в касата.

Засилен интерес към защитника има от страна на балканските грандове Бешикташ и Панатинайкос, като се очаква истанбулските орли скоро да предложат своята оферта.

Наскоро се появи информация и за такъв от страна на германския Айнтрахт (Франкфурт). Това бе съобщено от италианския журналист Матео Морето, който работи в Relevo. Оферта за панамския национал на „Герена“ дойде и от руския Ростов, припомня „Тема Спорт“. Тя е на стойност 2 милиона евро.

Предложението ще бъде разгледано от ръководството на сините. Интересното е, че през миналата зима Хосе бе желан силно от Сочи. Тогава руснаците бяха готови да извадят 2,5 милиона евро плюс 10 процента от евентуална бъдеща продажба на бранителя.

През този сезон Хосе Кордоба изигра 24 мача във всички турнири с екипа за Левски и продължава да бъде ключов футболист в дефанзивната зона от терена. Трансферната му цена е около 3 милиона евро, а договорът му със сините е до 2025-а година.

Очаква се Хосе Кордоба да стартира подготовка със столичани, като дори да замине и за лагера в Турция. Друг от конвертируемите футболисти на Левски Велтон също е обект на интерес от чужди клубове.

Един от тях е белгийският гранд Андерлехт, но клубът от Брюксел ще трябва да плати 3 милиона евро за бразилеца.

През зимата Илиан Стефанов може да се раздели със сините, след като не влиза в плановете на Николай Костов и не е доволен от статута си на резерва. На изхода са и отказващите да преподпишат Андриан Краев и Жереми Петрис.


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ