Кабаков още не е „елит“, загуби шансове за Евро 2024

Ботев Пловдив - Локомотив Пловдив, Георги Кабаков

Най-добрият български рефер Георги Кабаков не успя да влезе в най-горната категория „Елит“ на международното съдийство. Това стана ясно, след като УЕФА обяви новите ранглисти. Очакваше се, че Кабаков и бригадата му могат да спечелят „промоция“, което да им отвори вратата за Евро 2024, но това не се случи. Само двама рефери са повишени от Първа категория в категория „Елит“. Това са италианецът Марко Гуида и Еспен Ескас от Норвегия.

Нямаме съдия, който да влиза в Първа категория на международното съдийство. Във втора категория остават Волен Чинков, Драгомир Драганов, Радослав Гидженов и Никола Попов.

Георги Гинчев е новият международен съдия от страна на България и влиза във Втора категория, като заменя Георги Давидов, който отпада от международното съдийство. Общо 36 рефери от Европа са новите лица в международното съдийство.

При жените също нямаме съдия, който да влиза в категория Елит. В Първа категория остават Галя Ечева, Кристина Георгиева и Християна Гутева. Единствено в ранглистата по футзал има прогрес на Траян Енчев, който е първият и единствен роден рефер, който влиза в Първа категория.

Автор: „Гонг“


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ