Обявиха първият министър, който се отива! Ами след тия простотии и арести във ведомството му…

димитър илиев

Проваленият спортен министър Димитър Илиев е първия, за когото е ясно, че напуска правителството след Нова година.

Това може да стане дори далеч преди ротацията, защото скандалите около пенсионирания автомобилен пилот валят един след друг.

Последният гръмнал е с искания от негов служител подкуп на председателя на федерацията по щанги, за да получи 1,2 милиона лева финансиране. Служителят на Илиев обявил, че парите не са за него, а ще стигнат по-нагоре…

Кирил Петков и Бойко Борисов вече са договорили отстраняването на омаскарения Илиев. Единствената въпросителна е датата.

Над Илиев витаят още множество съмнения, които като нищо ще го превърнат и в обвиняем.

Особено скандална е ситуацията с рекламния договор на Спортия тотализатор. Той е харизан на човек, който представлява най-големите конкуренти на тотото – частните хазартни оператори. Парите по този договор и в момента са използвани като натиск над медии да прикриват аферите на Илиев. Включоително и любовните такива.

Самият пенсиониран пилот усеща, че е пътник, затова в последните дни симулира активност. И то каква – обикаля из страната с бабата, дето му даде титла от НСА (заместник-министър Дашева) и гостуват на коледни купони на спортни клубове.

Очаквайте подробности за скандалите с тотото


За нас

7DniSport.bg е дело на хората, които докато работеха в едноименния вестник, той бе най-четения спортен всекидневник в България!

Ние си тръгнахме, когато видяхме, че идват гробокопачите!

Сега пак сме тук! С Вас, които искате истинска, а не ведомствена журналистика!

7DniSport.bg е част от 7 DNI MEDIA GROUP


КОНТАКТИ